Mikael Lanne viihtyy Moore Idmanilla – tiimiltä saa aina tukea

Mikael Lanne viihtyy Moore Idmanilla – tiimiltä saa aina tukea

Mikael Lanne

Monipuolisuus on Moore Idmanilla työskentelyn parhaita puolia, summaa asiantuntijamme, HT Mikael Lanne. Tässä blogipostauksessa Mikael kertoo tarkemmin, millaista on työskennellä tilintarkastajana meillä. 

Oma urani Moore Idman Oy:llä alkoi vuonna 2016 kesätyön parissa yhtiön silloisella Porin toimistolla. Olin kauppatieteiden opinnoissa käynyt tilintarkastuksen kursseja ja sitä kautta kiinnostunut alasta. Olikin mielenkiintoista päästä kesän aikana soveltamaan kursseilla saatuja oppeja ihan konkreettiseen tekemiseen käytännön työssä, kun avustin erilaisissa tilintarkastus- ja yritysjärjestelyjä koskevissa toimeksiannoissa. 

Osaamiseni karttuessa pääsin toimimaan entistä itsenäisemmin, ja kesätyön myötä minulle kävi selväksi, että haluan myös jatkossa toimia tilintarkastusalalla. Vastasin myöntävästi, kun minulle tarjottiin vakituista työpaikkaa kesätyön päätteeksi. 

Näiden kuluneiden vuosien aikana työ on ollut hyvin monipuolista: olen työskennellyt niin tilintarkastuksissa, Due Diligence -tarkastuksissa, yritysjärjestelyissä kuin erilaisissa yrityskaupoissa. Olen myös osallistunut useiden koulutusten pitämiseen.  

Toimeksiannot ovat edelleen yhtä mielenkiintoisia kuin aloittaessani. On myös palkitsevaa päästä auttamaan ja ratkaisemaan asiakkaiden haasteita. 

 

Erilaiset asiakkaat ja vastuun ottaminen kehittävät 

Toimeksiannot ja asiakkaat ovat erilaisia, joten osaaminen jatkuvasti kehittyy. Samoin työ sopivasti haastaa, sillä tilintarkastajat työskentelevät monien erilaisten asiakkaiden kanssa ja työssä pääsee tutustumaan kutakuinkin kaikkiin mahdollisiin toimialoihin, niiden erilaisiin lainalaisuuksiin ja tapoihin. 

Myös tilintarkastusala kehittyy jatkuvasti, ja uudet lainsäädännön muutokset ja teknologiset innovaatiot haastavat tilintarkastajat pysymään ajan tasalla ja pohtimaan uusia tapoja toimia. Hyviä pohdintoja ja keskusteluja tuleekin käytyä näiden asioiden tiimoilta kollegoiden kanssa viikoittain järjestettävässä sisäisissä viikkopalaverissa sekä erilaisissa koulutuspäivissä. 

Yksi merkittävimmistä saavutuksista tilintarkastajaurallani saavutin vuonna 2021, jolloin läpäisin HT-tilintarkastajatutkinnon. Tätä saavutusta edelsi ahkera opiskelu ja pänttääminen. Onneksi meillä yhtiö kannustaa kyseisen tentin läpäisyyn, ja tukea oppimiseen saa esimerkiksi erilaisten valmentavien kurssien ja opintojen avulla. Auktorisoinnin jälkeen olen saanut toimia itse päävastuullisena tilintarkastajana, ja vastuun ottaminen on ollut mielekästä. 

 

Aina on joku, keneltä voi kysyä neuvoa 

Usein tilintarkastajat suorittavat toimeksiantoja erilaisissa tiimeissä, ja meillä tämä sujuu loistavasti. Omasta mielestäni yksi Moore Idmanilla työskentelyn parhaista puolista nimittäin on mukavat ja osaavat työkaverit. 

Hybridityö on nykyään yleistä, ja itse työskentelen valtaosan ajasta etänä. Näin ollen toimistopäivät tuovat aina mukavaa vaihtelua, kun pääsee näkemään työkavereita ja vaihtamaan kuulumisia. 

Yhtiössämme työskentelee monia kokeneita eri alojen asiantuntijoita, joiden ansiosta on aina joku, keneltä voi kysyä neuvoa ja mielipidettä. Esimerkiksi veroasiantuntijaltamme olen saanut useasti apua haasteellisimmissa verotukseen liittyvissä kysymyksissä. Tiedonjakamisen ansiosta pystyn myös omille asiakkaille tarjoamaan laaja-alaisemmin erilaisia palveluita. 

Yhteisöllisyyttä ja hyvää tiimihenkeä osoittaa myös sen, että meillä on säännöllisesti toimintaa myös työajan ulkopuolella, esimerkiksi henkilökunta käy viikoittain pelailemassa erilaisia pallopelejä. 

Kaiken kaikkiaan viihdyn Moore Idmanilla erittäin hyvin.